We kregen een vraag van Raoul: hij zocht een waterfles of bidon die hij ook kon gebruiken als kruik. Dus welke fles of bidon is geschikt om te vullen met warm of zelfs kokend water om je zelf tijdens je avonturen lekker warm te houden in je slaapzak?
Hele goede vraag en we delen graag het antwoord wat we gaven:

Klean Kanteen bikepacking

Onze eigen eerste keuze en bewezen op meerdere trails is de Klean Kanteen single wall (stainless steel) bottle. Bikepackingshopbaas Bas fietst regelmatig in het rond met de Klean Kanteen 40 Oz, een klassieker die je ook regelmatig terug ziet op sites zoals bikepacking.com.
Deze zeer ruime waterfles kan je zelfs boven een vuurtje of brander opwarmen en gebruiken als “pannetje” (alhoewel Klean Kanteen dat zelf afraadt ivm vervorming van materiaal). Als je de fles opwarmt doet, zorg er dan voor dat je nooit de deksel vast draait op fles, zodat het uitzettende warme water de ruimte heeft! Doe de warme fles in een extra shirt voor stukje bescherming en je hebt je eigen kleine kachel kruikje. De grote 40 oz fles past niet in een standaard bidonhouder en wil je deze meenemen moet je dus een Anything cage of andere drager op je fiets hebben.

Zoek je een waterfles die je als kruik kan gebruiken die in een gewone bidonhouder past? Dan zijn de volgende flessen een hele goede optie (de grote 800ml moet je misschien nog extra vast zetten met een nano voile strap voor de stevigheid):

Nalgene waterflessen als kruik

Vast ook wel bekend, de Nalgene water bottles, veelal met de grote opening. Deze zogenaamde wide mouth flessen zijn ideaal om snel te vullen, zijn praktisch onbreekbaar, laten geen vieze smaak na in het water en ook nog eens perfect geschikt om te dienen als kruik bij koude nachten (of om overdag op te warmen indien je het toch wel erg koud hebt gekregen). Handig weetje is dat je bij vorst ook door de bredere opening makkelijker het ijs in je Nalgene kapot kan maken.

De Nalgene flessen zijn bestand tegen temperaturen van -40 tot 100C en kunnen dus tegen kokend water. Als het echt hard vriest, vul dan je fles niet volledig omdat bevroren water uitzet en je daarmee je fles kan beschadigen. Aan de andere kant, als je je Nalgene bottle dus vult met lekker warm water heb je een perfecte warmwaterkruik. De deksels van Nalgene zijn echt super goed afdichtend en daarom hoef je je geen zorgen te maken over lekken. Zoals ook met de Klean Kanteen flessen is het handig om een beschermende laag om je fles te doen zoals een shirt of grote sok om eventueel verbranding te voorkomen.

Nalgene waterfles als kruik

Heb jij nog tips voor andere warm water oplossingen, dan horen we die graag!

Stuur me een voorraad mail Laat hier je e-mail adres achter en we houden je op de hoogte zodra dit product weer op voorraad is. We sturen je geen enkel ander bericht dan de melding dat het product weer op voorraad is.