Soms is het gewoon heel erg makkelijk om een zak gevriesdroog eten mee te nemen als je gaat bikepacken. Of onderweg ergens een restaurant of snackbar op te zoeken, maar het kan soms veel leuker zijn om je eigen eten onderweg te gaan bereiden. Hoe doe je dat dan en wat zijn lekkere en haalbare recepten? Matthew Kadey schreef daarom “the bikepacking cookbook” een gratis te downloaden PDF boordevol tips, ideeen en recepten die haalbaar zijn om te maken tijdens het bikepacken.

Het boek is ingedeeld in de drie maaltijden die je meestal eet onderweg (alhoewel wij zelf erg fan zijn van second breakfast and late lunch, maar die creativiteit mag je zelf toevoegen):
– ontbijt (morning), – lunch (day), – avondeten (night)

Er staan echt een paar geniale tips en recepten in het cookbook. Van wat alternatieven op de cold soak ontbijtjes tot heerlijke bak recepten (braadpannetje wel noodzakelijk) en makkelijke couscous recepten (Couscous is een van mijn favoriete zaken die ik graag meeneem voor wat variatie onderweg, kan niet mis gaan.)

Omdat het boek in het Engels geschreven is, zal je soms wat moeten omrekenen of op zoek moeten naar de juiste ingredienten, maar het helpt je zeker om wat creatiever met je maaltijden om te gaan.
Goed om te weten: 1 Cup = ~250ml

Er staan recepten in die je thuis kan voorbereiden of onderweg kan maken. Om de ingredienten mee te nemen wordt er vaak verwezen naar ziplock bags. In onze ervaring zijn die van Ikea goed voor eenmalig gebruik, maar de Toppits sealer bags zijn onze favoriet voor herhaaldelijk gebruik

Ramen noodles tijdens de Kenya bikepacking odyssey

Download het e-book – the bikepacking cookbook


Wil je ook lekker koken onderweg tijdens je bikepacking trip, download dan nu het gratis e-book.


Over de auteur: matthew Kadey

Matthew Kadey is geregistreerd diëtist, voedingsschrijver en professionele receptontwikkelaar. Hij is de oprichter van de Great Northern Bikepacking Route en de BT 700 bikepacking routes in Ontario. Hij is ook de auteur van Rocket Fuel: Power Packed Food for Sports + Adventure. Je kunt hem vinden op www.matthewkadey.com

Stuur me een voorraad mail Laat hier je e-mail adres achter en we houden je op de hoogte zodra dit product weer op voorraad is. We sturen je geen enkel ander bericht dan de melding dat het product weer op voorraad is. Geen spam, pinky promise!