We hebben er een nieuw zusje bij, sinds kort is er naast bikepackingshop.nl ook www.lightweightoutdoor.com, onze zuster website die zich volledig richt op de ultralight backpacker en hiker (en natuurlijk iedere andere buitensporter die van functionele en lichte outdoor gear houdt). We kregen in de bikepackingshop steeds vaker wandelaars die uitdrukkelijk aangaven dat ze niet fietsen, maar wel graag de lichtgewicht spullen willen hebben die we in de bikepackingshop aanbieden. Maar we kregen ook regelmatig vraag naar andere producten die eigenlijk helemaal niet zo handig zijn voor bikepackers ,maar wel mooi licht en bruikbaar zijn. Dat is de reden waarom we die nu via Lightweight Outdoor gaan aanbieden.

Ultralight backpacken?

Er zijn natuurlijk heel veel overeenkomsten tussen bikepacken en backpacken, enige grote verschil is het ontbreken van de fiets die bij de bikepackers als pakezel wordt gebruikt door de mens zelf die met een rugzak al de spullen moet dragen. En dan ga je natuurlijk al snel kijken of de spullen die je mee moet nemen ook een tikje lichter kunnen of iets beter en functioneler. Daar focussen we hier natuurlijk al lang op, maar we zien dus steeds meer wandelaars die dat ook doen. We halen onze eigen inspiratie voor lichte dingen ook vaak op forums zoals backpackinglight.com en andere thru-hike websites en zijn zelf ook niet vies van een stukje wandelen.

Nieuwe merken

Op de Lightweight Outdoor website focussen we ons zoveel mogelijk op ultralight en lightweight outdoor gear, natuurlijk van de vertrouwde merken zoals MSR en Sea to Summit, maar nog veel meer van kleine “cottage brands” (ook wel bekend van sites als Garage Grown Gear). Een paar voorbeelden van de merken die we op Lightweight Outdoor hebben zijn:

Dus ben je een geen bikepacker, maar zoek je wel superlichte gear, neem dan eens een kijkje op: www.lightweightoutdoor.com

Stuur me een voorraad mail Laat hier je e-mail adres achter en we houden je op de hoogte zodra dit product weer op voorraad is. We sturen je geen enkel ander bericht dan de melding dat het product weer op voorraad is.

No fields found, please go to settings & save/reset fields