Onlangs werd ik geïnterviewd voor het Belgische outdoor magazine “Far Out” over mijn ervaring met de Tuscany Trail.

Hieronder een korte impressie van het interview:

Een fietsvakantie in Toscanië?
“Overdag door het prachtige landschap fietsen, ’s avonds koken onder de sterren”

540 kilometer – waarvan 65% op onverharde wegen –  tijdens een fietsvakantie in Toscanië, door de meest fantastische landschappen, langs cultuurhistorisch rijke steden (Firenze! Sienna!), cipressen en pittoreske dorpjes, dat is de Tuscany Trail. Het event wordt jaarlijks georganiseerd en is misschien wel het allermooiste bikepackingavontuur op iemands bucketlist.

540 km bikepacken

Wij trekken Bas Wit, eigenaar van bikepackingshop.nl, aan de mouw. Hij reed in juni de Tuscany Trail. Eigenlijk hebben we maar een vraag voor Bas: Waarom? Waarom ga je in vredesnaam zo’n eind fietsen om ’s avonds niet gewoon lekker in een hotel te bekomen en te smullen van de Italiaanse keuken? Weegt het afzien onderweg op tegen het genot van het avontuur?

Door de ogen van Bas Wit

Bas Wit: “De Tuscany Trail was voor mij een 540 kilometer lange persoonlijke uitdaging, een test of ik het fysiek aan kon, maar vooral ook een mentale beproeving. Op het moment dat je weg fietst uit het stadje Massa begint het bevrijdende gevoel dat je volledig op jezelf aangewezen bent. Het enige bezit was de weinige bagage in mijn tassen.

Na een lange dag in het zadel, je tent opzetten in een veldje een eindje van de route af, vervolgens wat eten koken onder de sterren… het bleek al snel een pure vorm van leven. Met een kop thee lag ik ’s avonds in mijn slaapzak nog na te genieten van de prachtige trails en oude steden in Toscane.

Toen ik na vier dagen over de eindstreep reed en met applaus begroet werd door de eerdere finishers, bekroop me naast opluchting ook een gevoel van weemoed. Ik had het gehaald, maar miste al meteen de vrijheid. Op naar het volgende bikepackingavontuur!”

Stuur me een voorraad mail Laat hier je e-mail adres achter en we houden je op de hoogte zodra dit product weer op voorraad is. We sturen je geen enkel ander bericht dan de melding dat het product weer op voorraad is. Geen spam, pinky promise!